Kolumne

Mikroblogerski resničnostni šov SDS

1.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Do Twitterja sem ambivalenten. Včasih se mi zdi izguba časa in za nameček še nesmiseln in poneumljajoč. Vedno bolj, seveda.

Afera Kopriva, ki jo je s svojega anonimnega ali po mnenju nekaterih lažnega profila na Twitterju zakuhala poslanka SDS Alenka Jeraj, me zelo zabava. Gre za benigen, vendar tipičen tviteraški, tehnično identitetni spodrsljaj, ki privoščljivce — z mano vred — navdušuje kot zgovoren primer vedenja in ravnanja glavne vladne stranke na družbenih omrežjih.

Poslanka se je blamirala — a to se lahko zgodi vsakomur, ki ima na določenem omrežju več kot en profil. Trenutek raztresenosti je dovolj, da človek pod pravim imenom pomotoma objavi nekaj, kar je nameraval objaviti pod drugo, ne nujno skrito ali lažno, namerno zabrisano identiteto, ki z originalno osebo, da tako rečem, nima ali noče imeti zveze.

Zmagovalna kombinacija

Do Twitterja sem ambivalenten. Včasih se mi zdi izguba časa in za nameček še nesmiseln in poneumljajoč. Vedno bolj, seveda. V starih časih — pionirskih, da tako rečem — pred desetimi in več leti je bil Twitter smart in fancy, skoraj...

“Spet drugič pa me Twitter spravlja v dobro voljo. Ta trivija pove veliko o ljudeh in družbi in daje misliti.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE