Rubrike

Meta Hočevar: “Mama dela leteče copate. Če hoče in če jaz hočem.” [odlomek]

20.2.2022 / 05:05 Komentiraj
Potem ko je opustila delo v gledališču, se je znana arhitektka, scenografka in režiserka Meta Hočevar lotila literature.

Ob osemdesetletnici se je znana arhitektka, scenografka in režiserka Meta Hočevar lotila literature. Tako so nastale Drobnarije, v katerih niza zgodbe, prizore in občutke, ki so zaznamovali njeno odraščanje in osebnost. Meja med tem, kje se konča resnica in kdaj se začne fantazija, je zabrisana.

Meta Hočevar (1942) se je po študiju in delovanju na področju arhitekture začela ukvarjati z gledališko režijo in scenografijo. Je avtorica cele vrste gledaliških predstav v Sloveniji in tujini. Najraje je režirala dela slovenskih avtorjev, Daneta Zajca, Gregorja Strniše, Dominika Smoleta in Dušana Jovanovića. Kot scenografinja je sodelovala z gledališči v ZDA, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Rusiji in Grčiji. Na AGRFT je predavala scenografijo in leta 1998 izdala knjigo Prostori igre, v kateri se loteva problema prostora v odrskih umetnostih. Leta 2019 so skupaj s ponatisom prve knjige izšli še Prostori mojega časa. Obe knjigi sta dragocen pripomoček pri študiju...

”Avtorica v Drobnarijah niza zgodbe, prizore in občutke, ki so zaznamovali njeno odraščanje in osebnost.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE