Kolumne

Melaniji v slovo: stepfordska žena, molčeča mati, modna ikona …

10.11.2020 / 05:10 Komentiraj
Samo z visokimi petami je težko spremeniti svet. In vprašajmo se, ali je bila edina prva dama, ki ni povedala skoraj nič.

Stepfordska žena. Sanje vsakega pravega Republikanca. Ženska, ki je lepa, a večino časa tiho. Politična barbi. Tako opisujejo dosedanjo ameriško prvo damo tisti, ki jim gre na živce vse v zvezi z Donaldom Trumpom.

S posploševanjem, da se je zadnja štiri leta samo lepo oblačila, Melaniji Trump zagotovo delajo krivico — dasiravno se je občasno res zdelo, da je ena tistih brezdelnih žensk, ki jim možje naročijo, naj se pol leta ukvarjajo z božično dekoracijo, da bodo imele v življenju kaj početi.

Bi lahko povedala več? Vsekakor. Pa vendar je v funkciji prve dame — ki v resnici ni funkcija, ampak položaj, ki so mu pripisali nekaj tradicionalnih dolžnosti — imela vso pravico, da ne komentira česarkoli.

Bilo bi sicer lepše, če bi bil svet urejen tako dobro kot njena garderoba. Ali je svoje mnenje potihem izražala tako, da je tu in tam javno odrinila njegovo roko, lahko v resnici zgolj ugibamo.

Molčeča mati

Morda je bilo njeno najmočnejše sporočilo prav to,...

»Brez napisa »I REALLY DON’T CARE. DO U?« na Zarini jakni, ki jo je nosila med obiskom otrok migrantov na mehiški meji, bi lahko mirno živeli naprej.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE