Kolumne

Medijski umor sodnika Masleše: Pešadija desnice teče sramotni krog

15.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Butasta vlada in provladni mediji so nas pahnili v položaj, ko si s fekalijami nočemo več ne urgentno ne častno mazati rok.

Vrhovnemu sodniku Branku Masleši se ta osupljivi shaming dogaja zato, ker je nekoč baje rekel — ali ker je nekoč nekdo slišal, da je to rekel — in pričal po spominu, brez tonskega posnetka —, da je Janšo “treba sfukat”. Ali po nekaterih drugih lingvističnih teorijah, da ga je “treba zjebat”.

Zato je potrdilo o Masleševi diplomi popoln ponaredek. Tak, ki ga sploh ne moreš ločiti od originala. Ponaredek od ponaredka. Pa pravosodni izpit je Masleša opravil ekspresno hitro. Kaj si mimoidoči mislijo o njegovi diplomi? Naj jo pokaže, če jo ima! Pa tista dekanja sarajevske Pravne fakultete — Bosanka pač! — je itak povezana s slovensko globoko državo. Udbomafijo ali Organizacijo, kot se je reklo včasih, ali z vzporednimi mehanizmi države, kot rečejo danes. Še več: na mizi je — ali “naj bi bilo” — ne več ne manj kot 20 milijonov za podkupnine. Kar bi lahko bilo dovolj tudi za plačevanje samozvanih ekspertov za tipografije.

Zblojena vlada in...

”Smrt novinarstva in medijev? Morda res. Pa ne zato, ker so nacionalna televizija in skoraj vsi drugi mediji, ki še kaj dajo nase, potrpežljivo in profesionalno čakali do včeraj, preden so se pustili vreči na gnusno finto diskreditacije desničarjem neljubega sodnika.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE