Revija

Mediji vadijo potrpežljivost pri vsakem manevru oblasti

21.3.2020 / 06:05 Komentiraj
Novinarski profesionalizem je obstal in zdrsnil v novo formo solidarnosti s politiko. V imenu skupnega boja proti virusu.

Bi morali biti v Sloveniji bolj uvidevni do političnega dogajanja ob izbruhu korona virusa? In to prvi teden po nastopu nove vlade? V kakšni meri nam dramatična situacija v času samoizolacij in praznih ulic narekuje večjo strpnost in zadržanost do političnih odločevalcev, ko vlada — pri kateri smo natančno vedeli, kaj lahko pričakujemo, in proti njej protestirali na ulici že pred inavguracijo — ne uporablja več zaščitnih mask in z nezadržno kirurško natančnostjo izvaja vse vrste menjav na ključnih položajih v državi?

Dilema je realna. To prakso spremljamo dnevno. Novinarji in uredniki vadijo potrpežljivost pri vsakem koraku oblasti in ne kažejo nobene volje, da bi kritično spremljali dogajanje, ki ni povezano z epidemijo, uresničevanjem navodil, policijskimi prepovedmi, podeljevanjem izrednih pooblastil in urgentnimi aktivacijami zakonskih členov.

Zdi se, da je novinarski profesionalizem obstal in da je ceh zdrsnil v novo formo solidarnosti s politiko. V...

John Hurt (1940–2/17) kot Winston Smith v filmu 1984 Michaela Radforda (1984) po istoimenskem antiutopičnem romanu Georgea Orwella (1948).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE