Rubrike

Med Rimom in Carigradom: Čustveni triler na Orient Expressu [odlomek]

25.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Čarobni, čutni, strpni Carigrad s starimi hamami in palačami zna tako opisati samo turško-italijanski avtor Ferzan Özpetek.

Čustveni triler Kot dih turško-italijanskega pisatelja in scenarista Ferzana Özpetka je roman o dveh sestrah, razpet med Rimom in Carigradom. Sedanjost se meša s preteklostjo in pripoveduje o moči življenja, ki nas sili v odločitve, iz katerih se nikoli ne vrnemo.

Na čisto običajno nedeljsko dopoldne se mlad par, Sergio in Giovanna, pripravlja na prihod prijateljev na kosilo. Naenkrat ju pred vrati preseneti neznanka, ki je pred mnogimi leti živela v njunem stanovanju. Ime ji je Elsa Corti. V torbi, ki jo stiska k prsim, skriva sveženj starih pisem iz Carigrada. Nihče jih še ni prebral, v njih pa med anekdotami o pustolovskem življenju in izpovedmi, polnimi nostalgije, razodene strašno skrivnost.

Ferzan Özpetek (1959) je turško-italijanski filmski režiser in scenarist, ki se je rodil v Carigradu, nato pa odšel v Italijo, da bi študiral filmografijo. Trenutno živi in dela v Italiji. Velja za enega najboljših italijanskih romanopiscev in scenaristov.

Ferzan...

Čustveni triler o dveh sestrah, razpet med Rimom in Carigradom. Sedanjost se meša s preteklostjo in pripoveduje o moči življenja, ki nas sili v odločitve, iz katerih se nikoli ne vrnemo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE