Kolumne

Matter v živo za sinov osemnajsti rojstni dan (za osmega pa Marko Brecelj)

6.5.2021 / 06:05 Komentiraj
V petek je bil edini koncert v živo pred publiko v zadnjega pol leta … — na naši terasi. Če ste z Vrhovcev, ste itak slišali.

Ko sem rodila prvega sina na svoj rojstni dan, sem bila malo srečna tudi zato, ker je bil sin tistega leta moje najlepše darilo. Potem sem si začela domišljati, kako fino bo, ko bova praznovala v duetu. No, ko je bil manjši, sva res. Zdaj, ko je v najstniških letih, bi pa on raje praznoval na kak drug datum. Ker kdo hoče v teh letih za svoj rojstni dan z mamo na kosilo, ker ima na ta dan tudi ona rojstni dan? Kakšen neprikladen slučaj. Kar se njega tiče, ima na razpolago vseh preostalih 364 dni. 

Do danes sva kljub vsemu naštela sedemnajst skupnih praznovanj.  Dokončno pa se je zataknilo pretekli petek, ko je napočil njegov osemnajsti rojstni dan — in moj šestinštirideseti, da se ne boste spraševali. 

Megažur

Ko mu je lani manjkalo do polnoletnosti še leto dni, smo rekli, da še dobro, ker kako bi vendar človek v času korone to praznoval. No,

“Leta 2007 je Brecelj Rožletu zaigral in zapel Škandal v Rdečem baru in si za predpriprave na performans vzel precej časa. Na koncu je s kitaro v roki sedel na stolu, ki ga je postavil na eno mini mizo. Nepozabno.” — [Fotografija: Ivana Krešić]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE