Rubrike

Matjaž Vidali (1972–2020): Neradi smo ga imeli radi

24.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Njegovi skilsi in profil so umrli že dolgo pred njim. Tak človek bi bil dandanes v medijih totalno useless — in nezaželen.

Bilo bi lepo, če bi vsakemu umrlemu človeku v slovo nekdo napisal nekaj toplih in prijaznih besed. Čeprav je večina življenj po običajnih standardih nekrološkega žanra premalo družbeno pomembna, bi si to zaslužil vsak.

Matjaž Vidali je tipičen primer človeka, ki bi post mortem lahko ostal brez nekrologa. Le kdo bi pisal medijsko zadušnico človeku z napol definiranimi zadolžitvami, ki se je dvajset let svaljkal od medija do medija in ki ga nihče razen insajderjev in satelitov ni poznal? Kdo bi napisal kaj lepega o križancu med tehničnim urednikom, IT-jevcem pred svojim časom, samodeklariranim dizajnerjem in svetovalcem za mešanje megle, motečim elementom in lokalno trač centralo?

Vidalijev primer pa je še bolj zapleten. Kako prikupno zoprnemu ob slovesu sploh napisati nekaj toplih in prijaznih besed?

Evo: Vidali me je s svojim hudomušno hudobnim nasmeškom spominjal na ta glavnega od tistih dveh porednih škratov v Nodiju, ki ju je gospod

Matjaž Vidali, 31. julija 2006. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE