Kolumne

Matematika v DZ: Sedi, pet! — ali nazaj v klop!?

9.5.2021 / 06:10 Komentiraj
Ali koalicija nima dovolj glasov za razrešitev Zorčiča in se boji, da bi spet doživela fiasko, ki si ga ne ne more privoščiti?

Pri naši politiki nas nič več ne more in ne sme presenetiti. Pričakujemo lahko vse in karkoli. Reprize ali edinstvene, še ne videne zgodbe. Za ljudsko odobravanje, zgražanje, protest ali posmeh.

Ta sodi v slednjo.

Po odhodu predsednika DZ Igorja Zorčiča — dotlej člana SMC — v nepovezano opozicijo se je koaliciji zelo mudilo poiskati novega predsednika parlamenta. Predsednik DZ, ki prestopi iz koalicije v opozicijo, bi po njihovem moral odstopiti. Zorčič pa tega ni storil. Niti ni nameraval, kot sam pravi.

Koalicijski poslanci so hiteli tako zelo, da so se takoj odločili, da bo novi predsednik parlamenta Jožef Horvat iz NSi — in sprožili postopek glasovanja.

A so se pred glasovanjem pozabili prešteti.

Horvat zato ni postal novi predsednik DZ. Števec glasov “za” se je ustavil pri številki 45. Bil je en glas premalo. Nepričakovan in hladen tuš za velikega vodjo.

Morda ima naš vodja pripravljeno

“Pri naši politiki nas nič več ne more in ne sme presenetiti. Pričakujemo lahko vse in karkoli.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE