Kolumne

Maska, rokavice, razkužilo. A ni vse grozno za umret.

16.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Preživeli bomo že nekako. Toda sami se moramo odločiti, ali bomo preživeli z besom in jezo — ali pa s humorjem in nasmeškom.

Korona se kar ne neha. Dramatične napovedi so se izkazale za še bolj dramatične. Zadnje mesece smo prebili ob premlevanju in iskanju krivcev, preučevanju teorij zarot in premislekih, ali je virus res tako strašen. Da je hud in da nas virus lahko ohromi bolj kot ukrepi sami, vem iz domačih izkušenj. Biti pet tednov v karanteni in skrbeti za okuženega, ki se bojuje z vročino in hlasta za zrakom, je huda izkušnja. Kolikor je le bilo mogoče, sem seveda skrbela za to, da ne zbolim tudi sama, saj bi se domači ritem potem še bolj sesul.

Mislim, da ni razkužila na trgu, ki ga ne bi preizkusila. Razkuževanje je postalo moja obsesija. Porabila sem na stotine rokavic. Storila sem vse, da se nisem okužila.

Dolg seznam

Sin se je blazno veselil začetka šole, toda moja okužba bi lahko pomenila tudi njegovo okužbo in karanteno razreda ali celo šole. Drugi sin, ki se je odpravljal na študijsko izmenjavo, bi moral zavreči izjemno mednarodno priložnost, ki

»Zadnje mesece smo prebili ob premlevanju in iskanju krivcev, preučevanju teorij zarot in premislekih, ali je virus res tako strašen.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE