Revija

Marijan Zlobec (3.): Časi, ko je bil Cankarjev dom vedno poln, so mimo.

8.8.2021 / 06:10 Komentiraj
“Umetnost je bistvo človekovega obstoja. Nikoli ne bo propadla. Umetnost je večna. In Kosovel je največji slovenski pesnik.”

Nadaljevanje in konec tekstov Marijan Zlobec (1.): Takih ne delajo več. Za koga pa bi jih? (3. 8. 2021) in Marijan Zlobec (2.): Naš človek v Salzburgu, Bayreuthu, Veroni … (7. 8. 2021).


Pa da ne bi slučajno kdo mislil, da Zlobec pohajkuje samo po festivalih in koncertih. Zlobec tudi potuje. Po upokojitvi spoznava daljne, tople kraje. V zadnjih letih je bil že na več daljših potovanjih po Vietnamu, Sri Lanki, Bangkoku in Kambodži. In po Mehiki in Srednji Ameriki.

Tako se je v začetku decembra 2019 spet nič hudega sluteč odpravil še enkrat v Mehiko, kjer je bil skoraj dva meseca, potem pa še malo na Kubi. Nakar jo mahne v Ekvador — ker je enkrat v Izoli srečal neke Ekvadorce in slišal,

Zlobec mi je po intervjuju zrihtal vstopnico za Peera Gynta na Ljubljana Festivalu. Žal nisem imel časa. Sem ga pa zato postavil pred orkester, ki se je že ogreval. Na dirigentski podij pa ni hotel stopiti. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE