Kolumne

Manjšina jebe v glavo večino ali »sovražni govor« kot lakmusov papir režima

30.8.2019 / 06:10 Komentiraj
Sankcioniranje »sovražnega govora« je kot Obznana ali šestojanuarska diktatura. Usluga tistemu, česar se najbolj bojiš.

Sovražno govoreči pretijo, grozijo in napovedujejo, potem pa ne ukrepajo in ne naredijo nič, kar napovedujejo. Z gobcanjem si samo lajšajo dušo, da lažje preživijo in se pomirijo.

Če psa dražiš, te ugrizne. To ve vsak. Se pa ne zavedajo vsi, da tudi človek — še posebej moški, prežet z možato faličnostjo, torej testosteronskostjo — ne more biti krotek in pohleven, »brez jajc«, ko situacija terja akcijo. Da ugrizne. Ne moreš biti vedno tiho. Tisti, ki imamo jajca, pač jezno spregovorimo.

V tej vsesplošni krizi, ko celo zdrava kmečka pamet skorajda odpoveduje, je treba (spre)govoriti. Javno in naglas. Ker molk ni zlato! V tem trenutku ne.

Dandanes lahko ugrizneš samo še z besedo. Za kakršnokoli drugo, bolj udarno dejanje, pa greš pred kdo ve kakšne sodnike, na sodišče ali celo v zapor.

Sedaj režim prepoveduje tudi grizenje z besedo. Zame kot kritičnega misleca je to smrt.

Na horuk

Režim se v demokratični državi ne bi smel tako rigorozno in restriktivno...

»Komunisti so bili pred Obznano tretja najmočnejša stranka v državi (z 58 poslanskimi mesti). In kaj je kralj s to restrikcijo dosegel? Ko se jim je v 2. svetovni vojni ponudila priložnost, so izvedli revolucijo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE