Revija

Manca Košir (3.): Manca je ista. Manca je ista. Manca je ista.

5.9.2021 / 06:05 Komentiraj
Zakaj ravno ona? Niti enkrat se tega ni vprašala. Niti za sekundo. Njeno edino vprašanje je bilo: kaj me hoče bolezen naučiti?

Nadaljevanje in konec tekstov z naslovom Obrazi (10.): Medicina dela čudeže, Manca Košir pa še večje. (1.) (31. 8.) in Manca Košir (2.): “Za marsikaj smo se zaman borili. Ne samo za medije.” (2. 9.).


Z novinarstvom je problem. To ni novinarstvo, da prepisuješ, kaj poroča ta in ta agencija ali medij ali bog ne daj Twitter in Facebook. Novinar hodi na teren in sprašuje ljudi. Gleda, kaj se dogaja. Najde zanimive ljudi. Veste, koliko jih je Manca sama našla! Še danes jih! Zato ima še danes randevuje. Da je zbiralka zanimivih ljudi, so ji rekli.

Nagovori tišine

Take pa najde tudi v medijih. Recimo v reviji Kairos, uradnem glasilu Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Najde recimo sinopsis referata o angažmaju psihoterapevtov za javno dobro in si misli: če ta človek resno misli, potem mi bo gotovo odgovoril na mail. In ji res. In pošlje cel referat. Wow, kako zanimivo! Spoštovani ta in ta, ali se lahko srečava? Seveda. Tako to gre. In tako ima te randevuje. Na...

ARS. Ambasadorka radostnega staranja. “Taka sem nenašminkana. Resnica osvobaja. Hvala za to fotografijo, Marko!” Ampak če je človek mlad po duši, je za njegov videz čisto vseeno, koliko je star. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE