Kolumne

Man bites dog? Pa saj niti to ni več novica, da pes ubije punčko!

19.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Rotvajlerje, bulmastife in kar je takih potencialno smrtno nevarnih pasem, ki so zmožne človeka ubiti, je treba prepovedati.

Upam, da osemletna deklica iz Mengša, ki jo je v sredo pokončal prekleti podivjani pes, ni umrla zaman. Izgubiti otroka, tako majhnega otroka je nesmiselno in nepredstavljivo — toda če nič drugega, bi se zakonodajalci lahko zganili in prepovedali pse, ki so zmožni ubiti človeka.

Zveni cinično, toda pri nas se očitno preredko dogaja, da bi kdo umrl ali bil hudo, hudo telesno poškodovan zaradi napada oz. ugriza podivjane domače zveri. Preredko v tem smislu, da ljudem ne pride do živega, da je to problem, ki bi se mu bilo mogoče s preprosto prepovedjo izogniti.

Dovoljene naj bodo samo tiste pasme, ki nas lahko samo opozorilno ugriznejo. Par šivov in tetanus je največ, kar bi razumna družba smela tvegati v imenu tolerance do ljubiteljev psov in za svoboden lifestyle nekaterih. Življenje in zdravje sta previsoki ceni.

Afera bulmastifi

Prejšnji mesec je minilo enajst let, odkar so njegovi lastni trije bulmastifi

“Razen nekaterih pasem psi niso nevarni. Toda tisti, ki so, ne bi smeli biti dovoljeni iz istih razlogov, kot recimo niso dovoljeni gepardi in sloni.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE