Revija

Mama umrla. Stop. Houellebecq na počitnicah v Acapulcu.

13.7.2022 / 06:05 Komentiraj
Novi film Sončni zaton mehiškega režiserja Michela Franca s Timom Rothom in Charlotte Gainsbourg zdaj na sporedu v Kinodvoru.

Neil (Tim Roth) in Alice Bennet (Charlotte Gainsbourg) in najstniška otroka Alexa in Colin preživljajo počitnice v Acapulcu. Nastanjeni so v razkošni vili z infinity poolom in z osebjem, ki jim dostavlja margarite. Kot izvemo kasneje, so Bennetovi lastniki britanske mesnopredelovalne korporacije.

Počitnic je konec, ko Alice dobi klic, da je umrla mama, zato se odpravijo domov. Toda odsotni Neil ima druge načrte. Tik pred boardingom se izgovori, da je pozabil potni list, in tako Alice in otroka zapustijo Acapulco brez njega. Neil bi naj prišel za njimi z naslednjim letalom, a se to seveda ne zgodi.

Višja sila

Nastavek Sončnega zatona (Sundown, 2021) mehiškega režiserja Michela Franca spomni na Višjo silo (Turist/Force majeure, 2014) Rubena Östlunda, v katerem mož med družinsko smuko v francoskih Alpah zataji ob preplahu, da se je sprožil plaz, in ne oziraje se na družino rešuje lastno kožo. S to razliko, da pri Neilu seveda ne gre za instinktivno reakcijo na...

»Sončni zahod je vsekakor film, ki si dvakratni ogled zasluži.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE