Rubrike

“Mama, a veš, da sem srečal najlepšo punco na svetu!” [odlomek]

31.10.2021 / 05:05 Komentiraj
Kratke zgodbe Nikoli ni prepozno kritičarke, urednice, prevajalke na programu Ars Radia Slovenija Tadeje Krečič Scholten.

Kratke zgodbe v zbirki Nikoli ni prepozno profesorice primerjalne književnosti in francoščine, sicer pa urednice radijskih oddaj, književne in gledališke kritičarka in novinarke na (3.) programu Ars Radia Slovenija Tadeje Krečič Scholten (1961), pripovedujejo o ljudeh na različnih koncih našega kontinenta, v različnih časih in različnih kulturnih okoljih, večinoma mestnih. A vse te okoliščine so obrobne, pripovedovalka jih omenja bolj mimogrede, da se njeni junaki, literarni seveda, ta bitja, spotoma med branjem nekako utelešajo pred nami. Kajti vse, kar se jim dogaja ali se dogaja z njimi, se dogaja v njihovi glavi — kot pravi na ovitku knjige Helena Koder.

Pripovedovalka iz svojega očišča z lahkoto in komaj opazno prestopa v jezik in miselni tok protagonistov in vanj elegantno, ne da bi se ta sploh zavedel, potegne tudi bralca.

Tadeja Krečič Scholten (1961) je prvo kratko zgodbo napisala pred leti in se z njo uvrstila med finaliste mlade literature Urška...

Helena Koder: “Pripovedovalka iz svojega očišča z lahkoto in komaj opazno prestopa v jezik in miselni tok protagonistov in vanj elegantno, ne da bi se ta sploh zavedel, potegne tudi bralca.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE