Revija

Madonna, Palestina, MMC RTV Slovenija … nul points!

21.5.2019 / 06:08 Komentiraj
En svet za ljubitelje Evrovizije — in tisti drugi, bolj realni, v katerem teče kri in s katerim ne želimo imeti opravka.

Kaj nam sporoča MMC RTV Slovenija, ko z zvrhano mero samozadostnosti že v naslovu graja Madonnin evrovizijski nastop kot politikantstvo, ker sta dva od njenih plesalcev imela na hrbtih nalepljeno izraelsko in palestinsko zastavo?

Spletni portal RTV Slovenija izpostavlja, da je glasbena diva pod plazom kritik in sugerira, da bi Izrael moral zahtevati denar nazaj, ker je kršila pravila. Kazen bi torej bila pravična — recimo odvzem nemajhnega honorarja.

Še huje, ob glasovanju so podoben eksces izpeljali še predstavniki Islandije. Ob tem so na MMC dodali še besede slovenskega evrovozijskega komentatorja Andreja Hoferja — sicer še zdaleč ne edinega, ki je kritiziral Madonno —, ki je med prenosom po njenem nastopu rekel:

»Zdaj vem, zakaj je za prvo pesem izbrala tisto z naslovom Like A Prayer. Po tonaliteti sodeč bi kakšna molitev pa morda le pomagala.«

Sanje lepodušnežev

Kar bode v oči, je ta retorična samoumevnost novinarjev RTV Slovenija, ki se odločno zgražajo...

Zgornji screenshot: special guest star Madonna med nastopom v sobotnem evrovizijskem finalu v Tel Avivu, spodaj objeta plesalca z izraelsko in palestinsko zastavo.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE