Kolumne

»Ma kej me zdej vsi kličeste? Jaz berem Rdečo kapico anu basta.«

25.7.2022 / 06:05 Komentiraj
Če sem mela do koga v lajfu res rešpekt, sem ga mela do gasilcev. In zdej se tam borijo že čist zmatrani. Kapo dol pred takimi.

Dejmo eno rečt o požaru na Krasu. Moja nona živi v Mirnu pri Novi Gorici. Živi sama v naši graščini, v kateri je živel Stanko Vuk. Stara je 95. In zdej si predstavljite nas v Ljubljani, kako nas je skrbelo, ker vse okol nje gori. Jaz razumem, da je nekdo trpežen, če je dal vojne čez, ampak moja nona je modelka svojga kova. Po trikrat na dan sem jo klicala cel teden in trenirala primorščino. »Nona, gori vse okol tebe. Boš mogla iz hiše.«

»Ma ja. Ma ne pride čez Vipavu.«

Ena stran vasi je pred reko Vipavo, ta druga pa ne. »Anu kej me zdej vsi kličeste? Jaz berem Rdečo kapico anu basta.«

Džizs Christ! Ko sem povedala Ireni Svetek, da noni gori pol vasi, ampak ona rajš bere Rdečo kapico, je rekla sam, da smo vsi Vuki posebni.

Že dve nune

»Nona, boš mogla it ven.«

»Ma ne hrem. Sta pršle že dve nune hovorit isto, ma ne hrem.«

Džizs Christ again. Ženski gori pred nosom vse, vse polno pepela, helikopterji, ona pa ne gre nikamor pa sam knjigo bere.

»Sej te bo...

»Nona, boš mogla it ven.« — »Ma ne hrem. Sta pršle že dve nune hovorit isto, ma ne hrem.« — Džizs Christ. Ženski gori pred nosom vse, vse polno pepela, helikopterji, ona pa ne gre nikamor pa sam knjigo bere. — [Fotografija: Profimedia]Profimedia
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE