Kolumne

Luč na koncu mokre terase

23.4.2021 / 06:05 Komentiraj
Korona ni samo prinesla mnogih nevarnosti — tudi navajenost na pasivni način življenja —, temveč nam je tudi premešala karte.

“Luč na koncu tunela”, ki smo si jo še pred meseci tako želeli, zadnje dni postaja realnost. Ta nova normalnost, ki ni več korona normalnost — niti ne predkorona stanje —, nam počasi razklepa nevidne verige in nam omogoča vračanje v svet.

Ena večjih “novosti” je odprtje tako imenovanih teras. Če rečemo terasa, takoj vemo, za kateri prostor gre. Ne za domačo teraso, gre za obred.  

Čeprav je ves dan lilo kot iz škafa, to ni zaustavilo Mariborčanov, da ne bi zasedli teras lokalov. Te so bile polne. Odprtje teras je bilo na Štajerskem praznik. Samo redkim srečnežem je uspelo najti prostor pri mizi pod streho. Upam, da ni prišlo tudi do kakšnih fizičnih obračunov.

Vsako leto ob istem šanku

Predvidevam, da zaradi strogih omejitev — saj je bilo treba zagotoviti trimetrsko metre razdaljo med mizami za zelo omejeno število gostov —, gostinci zaenkrat še niso imeli omembe vrednih prihodkov. Toda še težje si predstavljam, da se lokali ne bi odprli....

“Čeprav je ves dan lilo kot iz škafa, to ni zaustavilo Mariborčanov, da ne bi zasedli teras lokalov. Te so bile polne. Odprtje teras je bilo na Štajerskem praznik.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE