Kolumne

LPS na Evroviziji: No sex, no drugs, no rock‘n’roll

12.5.2022 / 06:05 Komentiraj
SLO stanje duha. Zastopal nas je bend, ki je zgledal tako, kot da so na maturantskem plesu — in kot da so starši nekje blizu.

Kako zelo slovensko! Nacionalno razočaranje nad neuvrstitvijo skupine LPS v finale Evrovizije je razočaranje staršev, ki so prepričani, da se njihovim nadobudnim, nadarjenim, pridnim, simpatičnim, prisrčnim otrokom godí krivica.

Diskrepanca med velikimi pričakovanji za pop glasbo netalentiranega, nesenzibilnega, pa še podhranjenega, zmedenega in frustriranega naroda in dejanskimi evrovizijskim možnostmi high-school benda je bila velikanska.

Vse je res. LPS so dejansko nadobudni, nadarjeni, pridni, simpatični, prisrčni. Res pa je tudi, da s takim neupadljivim komadom in za evrovizijske standarde podpovprečnim nastopom niti nadobudna, nadarjena, pridna, simpatična, prisrčna mladina ne more ničesar doseči. 

Aduti iz prekratkega rokava

Evrovizijski aduti LPS so bili prepričljivi samo za Slovence in so izvirali iz cele serije neverjetnosti, ki so se Slovencem zdele možne oz. uresničljive. Da bodo na Evroviziji uspelo tako

Skupina LPS med nastopom v torek zvečer, 10. maja 2022, na 66. Pesmi Evrovizije v Torinu. — [Fotografija: Andres Putting/EBU]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE