Rubrike

Ljudje iz Like kot jih vidi Karakaš. Mračni, tihi, trdi in zaprti. [odlomek]

26.4.2020 / 06:05 Komentiraj
Otroštvo in odraščanje, narava, zlasti gozd. Temne plati hrvaške zgodovine. Strah in želja, travma in humor. In poezija.

Čeprav v romanu Darmirja Karakaša Šumenje gozda, ki je izšel pri Beletrini, beremo zgodbo o družini in o odnosih v njej in njeni vpetosti v družbeno okolje, beremo tudi o prodoru modernizacije skozi gozdove in čez hribovja. Karakaš se tudi v tem romanu postopoma vrača v svoje otroštvo in odraščanje, fascinirajo ga narava, še posebno gozd, in temne plati hrvaške zgodovine. V avtorju tekmujeta strah in želja, ki se izražata s travmo, humorjem in poezijo.

Damir Karakaš (1967) izvira iz Like in je v Zagrebu študiral agronomijo, pravo, novinarstvo in bil nekaj let novinar črne kronike Večernjega lista v Splitu. Od leta 2001 do 2002 je živel v Bordeauxu, od leta 2002 do 2007 pa v Parizu, kjer je na ulici igral harmoniko. Kot najstnik je objavljal stripe in risbe v številnih časopisih nekdanje Jugoslavije in prejel več uglednih nagrad. Karakaševa dela, predvsem knjigi Blue Moon in Šumenje gozda, so zaznamovala hrvaško

Damir Karakaš (1967) je študiral agronomijo, pravo, novinarstvo, bil nekaj let novinar črne kronike Večernjega lista v Splitu. Od leta 2001 do 2007 je živel v Franciji.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE