Kolumne

Ljubljana-Kijev (7.) | Potemkinove pelargonije, drugič: Pussy Riot live!

24.3.2022 / 05:10 Komentiraj
Pravoslavni bog mi je priča, da še nikoli nisem bil na punk koncertu. Ampak tokrat naj bo. Ko so ravno one. Grem iz firbca.

Opozarjam na svoj tekst z naslovom Rusi Riot in Potemkinove pelargonije: PUTIN GO HOME!, objavljen prav tu, na Fokuspokusu, 30. julija 2016 [članek je odklenjen], ko je Slovenijo počastilo z obiskom njegovo veličanstvo Vladimir Vladimirovič Putin, predsednik Ruske federacije — povzpevši se na pol Vršiča do Ruske kapelice ob stoletnici postavitve.

Več kot dva tisoč dni pozneje, ko cela Slovenija z vlado na čelu kar tekmuje, kdo bo pokazal s prstom na več Putinovih navijačev — kar je danes nova, na lepem tako udomačena in ponavadi faljena zmerljivka kot “fašist” —, se je vredno spomniti, kako vdano in služabniško smo Putina takrat sprejeli. Od predsednika, ki ga je povabil, pa do Krajnskogorcev, ki so za to priliko zašvasali kanalizacijo in posadili sveže pelargonije na ganke.

Jaz sem bil zgrožen. Nad obiskom samim in nad ukrepi, ki so ga spremljali. Danes dodajam, da med naštetimi Putinovimi žrtvami takrat še ni bilo Navalnega. 

Pa še ta link dodajam....

Nadjo Tolokonikovo (tretja z leve) je rusko ministrstvo za pravosodje 30. decembra lani uvrstilo na seznam ”tujih agentov”. — [Fotografija: Igor Muhin/Pussy Riot]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE