Kolumne

Levičin predlog referenduma o SV je samo slepilni manever. Ga pa podpiram.

26.8.2020 / 06:10 Komentiraj
V državi, kakršna je Slovenija — s takšno gospodarsko in demografsko sliko —, so oborožene sile ultimativni nesmisel.

Z Levičinim predlogom posvetovalnega referenduma o investicijah v Slovensko vojsko v prihodnjih šestih letih — gre za 780 milijonov evrov — seveda ne bo nič. To ne bo šlo skozi. Referenduma ne bo. Niti razpisan ne bo, kaj šele izglasovan.

Čeprav bo Levica s tem predlogom mnogim postregla z ultimativnim dokazom, da drži, kar zanje pravijo — da so radikalna, celo ekstremistična stranka —, pa si bo pri mnogih tudi kupila simpatije, če ne celo kak glas na prihodnjih volitvah.

Pri meni že. Jaz to podpiram. Tudi sam namreč mislim, da je škoda v nekaj letih zapraviti toliko davkoplačevalskega denarja za SV. Še več! Kot sem že večkrat napisal, se mi tudi zdi popolnoma brez veze, da ima Slovenija sploh vojsko.

A naj bo predlog referenduma še tako utopičen, o tem se je treba pogovarjati. Potrpežljivo sejati seme dvoma o smiselnosti slovenske vojske, kakršno poznamo in imamo.

Vojsko še vedno in kljub vsemu imamo in kolikor-toliko vzdržujemo, ker jo imajo in...

»Čeprav bo Levica s predlogom mnogim postregla z dokazom, da drži, kar zanje pravijo — da so radikalna, ekstremistična stranka —, pa si bo pri mnogih tudi kupila simpatije.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE