Kolumne

Leto v megli: 303 dnevi v življenju človeške ribice

1.1.2021 / 06:10 Komentiraj
Ne vem, ali je za to kriv korona virus ali vlada, ampak zdi se mi, kot da imamo po novem vsi omejene spominske kapacitete.

Kar mene zadeva, se je leto 2020 začelo 4. marca ob 4. zjutraj. Tistega dne sem tako zgodaj hočeš-nočeš vstal zato, ker sem se moral prekobaliti s Prenzlauerberga z U-Bahnom do Alexanderplatza in potem še z vlakom do Schönefelda. Easyjet za Ljubljano je vzletel točno ob 7:00. Na letališču je bila nepopisna gneča, tudi avion je bil nabito poln. Seveda smo bili vsi brez mask, jaz pa sem ful kašljal in smrkal in komaj požiral. Bil sem ves bled in bohinj in bolan. Vročine sicer nisem več imel, sem pa bil dva dni bogi in siten. Verjetno viroza, ki jo fašem vsakih nekaj let.

Polet je bil kot privatno potovanje v javno bolnico. Proti svoji volji, a ne nejevoljen sem bil potem en teden v samoosamitvi — še preden smo vedeli, kaj to pomeni.

Preostanek leta je v megli. Dogodkov se seveda spomnim, vendar nimam občutka, koliko so oddaljeni. Kot da sem izgubil občutek za čas. Raztežaj od 4. 3. 2020 do 31. 12. 2020 bi lahko bil dolg dva mesca — ali pa dve

»Ne vem, ali je kriv korona virus ali pa vlada, ampak zdi se mi, kot da imamo vsi — ja, z mano vred — spomin človeške ribice.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE