Kolumne

Let’s dance: Urška Klakočar Zupančič proti psevdopsihoanalitičnim prostakom

22.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Je Slovenija res seksistična in šovinistična? Ne. Šank kot marginalija ni bil nikoli merodajen. Tudi družbena omrežja niso.

Sem že razmišljal, da bi kaj napisal o tej pozornosti nevredni neaferi z rdečimi stiletosi nove predsednice parlamenta, pa se mi je zdelo preveč trivialno in s strani kritikov evidentno zahojeno — in tudi vsestransko pokrito od drugih —, da bi se še sam oglašal.

Da bom ipak nekaj napisal, pa sem se odločil, ko je naša kolumnistka Darinka Pavlič Kamien najprej poslala tekst na (približno) to temo in ko sem našel še pravljico Hansa Christiana Andersena Rdeči čeveljci. Prišlo mi je na misel, da bi to lahko bil prav fajn trojček.

Prostaki in moroni

V Državnem zboru in v politiki nasploh smo že videli in/ali slišali tudi veliko bolj eksplicitne (modne) statemente — četudi barvno malo manj kričeče —, pa so šli mirno mimo nas.

Ampak če jaz česa pri tem ne razumem, potem ne razumem, zakaj se zdi javnosti z mediji vred vredno na nacionalnem nivoju zgražati se nad primitivnimi, psevdopsihoanalitičnimi pripombami prostakov kot Vodeb — in asociacijami...

”Under the moonlight, the serious moonlight …”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE