Kolumne

Leni možgani, pospravljeni predali: Katalena ni katoliški bend

19.11.2021 / 05:00 Komentiraj
Molitev seveda ne bi bila molitev, če ne bi omenjala Marije in Jezusa Kristusa. No, vsaj frančiškanska molitev ne bi bila.

Moj dobri prijatelj in dolgoletni poslušalec — in tudi spremljevalec moje Katalene — je imel pred kratkim predstavitev nekega svojega projekta. Prosil me je, naj imena in ostale konkretnosti zamolčim. Ne zaradi njega, temveč zaradi nekaterih drugih, ki nastopajo v zgodbi. Pa saj tovrstne podrobnosti res niso bistvene, anekdota deluje tudi brez njih.

Kakorkoli: šlo je za javni dogodek, ki se ga je udeležilo približno sedemdeset ljudi. Vsi po vrsti visoko izobraženi kadri iz sfere skrbi za narodov blagor in obče dobro. Dogodek je trajal nekaj ur, vmes pa sta bila dva odmora, v katerih je moj prijatelj za ozadje vrtel zadnjo ploščo Katalene z naslovom Kužne pesmi.

Pisma in odzivi

Preden kdo skoči in me obtoži, da svojo kolumno izkoriščam za promocijo lastnega glasbenega ustvarjanja, naj povem, da se bo kmalu izkazalo, da je beseda promocija v tej zgodbi dejansko ključna.

Ampak pojdimo po vrsti.

V dneh, ki so sledili, je organizator dogodka in junak naše zgodbe prejemal...

Katalena: (z leve) Boštjan Narat, Boštjan Gombač, Robert Rebolj, Vesna Zornik, Tibor Mihelič Syed, Polona Janežič. — [Fotografija: Ivian Kan Mujezinović]

NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE