Kolumne

Lekcija za Svobodo, SD, Levico: Uspeh enega člena ekipe je uspeh cele ekipe

17.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Brglez kot skupni kandidat je dobro sporočilo, ki bi ga koalicija morala poslati. Tudi če mu na koncu na žalost ne bo uspelo.

Milan Brglez se mi zdi v redu predsedniški kandidat. Verjetno najboljši. Podpiram idejo. Če se mi bo 23. oktobra (in 13. novembra) dalo na volišče, ga bom mogoče volil. Sicer nisem prepričan, da bo zmagal, vendar bi zanj volil iz principa.

Ko to pišem, se v vladni koalicijo pogajajo — ali vljudneje rečeno usklajujejo —, ali naj Brgleza kot člana Socialnih demokratov podpreta tudi ta glavno Gibanje Svoboda in pod(pod)glavna Levica.

Eventualno enotna podpora Brglezu kot skupnemu kandidatu bi bila edina pametna poteza, ki bi jo koalicija lahko v zvezi s tem potegnila.

Prepotentna pričakovanja

Začelo se ni obetavno. Ko so SD pred dnevi povabili koalicijski partnerici, naj podpreta Brgleza, je Gibanje Svoboda je izrazilo prepotentno pričakovanje, da bi si predlagani kandidat moral zaslužiti njihovo podporo s tem, da bi (že ob vložitvi kandidature) odstopil kot evropski poslanec SD in Progresivne alianse S&D. Pozneje so ta pričakovanja omilili, tako da zdaj o tem vsaj...

”Milan Brglez se mi zdi v redu predsedniški kandidat. Verjetno najboljši. Podpiram idejo. Če se mi bo 23. oktobra (in 13. novembra) dalo na volišče, ga bom mogoče volil.” — [Fotografija: Evropski parlament]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE