Kolumne

Lady 0,88%: Ne bom več pogrešal Aleksandre Pivec

23.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Naša dežela je posledica samovšečne domneve Aleksandre Pivec, da je zdaj prilika za nadaljevanje njenega meteorskega vzpona.

Z dolžno negotovostjo si drznem napovedati, da bo stranka Naša dežela Aleksandre Pivec muha enodnevnica, no, enoletnica. Kot irelevantni tabloidni futer političnih analitikov in Facebook kibicev bo preživela do naslednjih volitev, potem pa se bo izkazalo, da se je gospa zakalkulirala. Če se jim bo dalo životariti, bodo morda vztrajali kvečjemu kot izvenparlamentarna stranka.

A kakorkoli že, iz tega ne bo nič.

Vsaka ustanovitev nove stranke je nepredvidljiv družbenopolitični eksperiment, launch Nove dežele pa je bil še posebej tvegan. Poglejmo si torej razloge, zakaj Aleksandra Pivec zdaj ne bo več to, kar je bila.

Na lepem pismeni težaki

Na lepem pismenim težakom na Twitterju je v oči padla nepotrebna vejica na vstopni strani Naše dežele. To je zanje že kronski dokaz, da so strankina ciljna publika tako imenovani domoljubci s P.

Ne eno ne drugo — namreč: niti slovnica niti domoljubci s P — seveda niso razlogi, zakaj bo Naša dežela popušila. Recimo Kanglerja...

“Bila je v središču pozornosti. Naklonjene in nenaklonjene pozornosti. In to ji je zameglilo pogled in slabo vplivalo na njeno sposobnost presoje.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE