Revija

Kultura na kraju zločina (2.): Rotovnik je bil Malraux, jaz pa Jack Lang

22.4.2021 / 06:05 Komentiraj
Pismo Hafnerju: “Tovariš sekretar! Kultura in prosveta, to naša bo osveta. Ampak infrastruktura je čisti pogreb. Rabimo CD.”

Nadaljevanje teksta Kultura na kraju zločina (1.): Mitja Rotovnik je za trenutek odložil delo (20.4.2021).


Potem ko Mitja Rotovnik [v prvem nadaljevanju] opiše, kako ga je Pahor moral skenslati kot predvidenega ministra oz. kandidata za ministra za kulturo — ker je koalicijski partner Golobič (Zares) sforsiral Majdo Širca Ravnikar, mi pride nekaj na misel v stilu as-if oz. als-ob alternativne zgodovine.

Tako še jaz Rotovniku za intermezzo obudim spomine na Šircin mandat, ko sem leta 2009 kandidiral za dir. dir. za medije.

Interes sva javno potrdila samo midva z Alešem Guličem (LDS) — ker so naju ravno vprašali —, drugih pa se ne spomnim ali zanje niti nisem vedel. Prebil sem se skratka skozi izpolnjevanje papirjev, uspešno prestal hearing uradniškega sveta MJU in prišel v ožji izbor, dokler se ni ministrica odločila … — zame. Ustno, ne še formalno, in mi to tudi povedala.

To je bilo sredi marca 2009. Točnega dneva se ne spomnim, vremena še manj.

Gumb na...

Rotovnik pred tapiserijo Mladena Srbinovića (1925–2009) iz leta 1979 v zgornjem preddverju CD. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE