Kolumne

Kula ni več. Kula ni več. (Pa še marsikoga.) Zdaj gre za Svobodo!

25.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Golobu prerokujem, da bo vladal vsaj dva, če ne tri zaporedne mandate. Prihaja čas stabilizacije in normalizacije politike.

  • 1. Z rezultati volitev so lahko zadovoljni vsi. Premočni zmagovalec Golob itak. Pa tudi KUL, do neke mere. Dve leti so delali na tem, da bi tako ali drugače defenestrirali to neprijazno, semirevolucionarno vlado na horuk — četudi zdaj niso dosegli takega uspeha kot nekoč vsak zase.
  • 2. Če jima to kaj pomeni, sta lahko zadovoljna celo Bratušek in Šarec, ki sta se žrtvovala za Golobovo zmago. Prepričan sem, da sta tudi onadva prispevala k Janševemu untergangu. Zveni cinično? Saj je tako mišljeno. Njunega odhoda ne bo nihče objokoval. Sta pa nedvomno pripomogla.
  • 3. Zadovoljen je lahko tudi Mesec, ki je k zmagi prispeval še več — in bil kaznovan s tem, da je Levica samo za las prestopila prag. To je bilo sinoči zelo mučno in napeto spremljati. Ne bi mu bilo treba zaradi tega odstopiti. Ampak če je že tako načelen, potem je to treba ceniti.
  • 4. Tanja Fajon je lahko zadovoljna, ker ji je oz. ji še bo kljub tudi slabšemu rezultatu uspelo postati junior partnerka v...
Podpredsednici Gibanja Svoboda Marta Kos (levo) in Urška Klakočar Zupančič (v sredini) režeta torto po zmagi na volitvah. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE