Kolumne

Kuhanček revolucija, kulturni boj: Vladna strategija zajebavanja

7.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Ne gre za partizane in domobrance, za komunizem in antikomunizem. Zdaj gre za lifestyle. Za ognjiščarstvo proti frivolnosti.

Osebno se ne čutim prikrajšanega, da ta mesec ne bomo smeli popivati kuhanega vina in se basati s čevapčiči na štantih — ker tega niti v normalnih razmerah ne počnem. Kljub temu pa se mi zdi ukrep nesramen do mobilnih gostincev, ki jih je vlada tik pred zdajci spet postavila pred dejstvo.

Ima pa ukrep še cel drugih pomanjkljivosti in zloveščih značilnosti.

Bi lahko odlok sprejeli prej? Še preden so si ponudniki gostinskih storitev na prostem omislili kolibe in nabavili zaloge? Seveda. Glede na situacijo se mi nikakor ne bi zdelo sporno, če bi pretirano druženje tudi letos omejili.

Ampak za to butasto vlado bi bilo že preveč, če bi dovolj zgodaj razglasila fajrund. Neprimernost gužvanja na štantih je bila očitna — še bolj očitna — že pred mesecem, ne šele zdaj. Predvsem pa je bila že takrat predvidljiva.

Zakaj so torej sprejeli ukrep šele v trenutku, ko so se gostinci ravno pripravili in začeli streči?

Vam bom razložil.

Vlada ima drugačno strategijo....

”Zadnji razlog za vladno nagajanje ljudstvu in polemiziranje z resda ne vedno smart ljudskim mnenjem pa je tudi vzpon konservativnega, desničarskega puritanizma in askeze.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE