Rubrike

Kronika koker koronika (3.): Iz takšne smo snovi kot drožje

25.5.2020 / 06:05 Komentiraj
»Kvasovke vzgojiš, zamesiš, daš vzhajati … — in ko že mislijo, da so v razmnoževalnih nebesih, se znajdejo v peklu pečice!«

Pred nami je prva domača knjižna refleksija krize ob korona virusu. Vsestranski intelektualec, pisatelj, prevajalec in publicist Branko Gradišnik se v svoji biografsko-esejistični knjigi Kronika koker koronika s temeljitim premislekom in poglobljeno loteva socialnih, psihosocialnih, zdravstvenih in ekonomskih vidikov korona krize. Danes tretji in zadnji del oz. odlomek.

Gradišnikova Kronika koker koronika je izšla pri Založbi Pivec, trenutno samo v elektronski obliki. Dostopna je tudi na e-Emki, Biblosu in Kobu ter v Apple Book Storu.

8. aprila

Bolj zanimiv od popisovanja novih nočnih simptomčkov, iz katerih se ne bo nič izcimilo, ker so bodisi namišljeni ali pa posledica separacijske tesnobe ob odhodu Bernarde v službo, je naslednji pripetljaj z Ano.

Najprej: že leta si sami kuhamo, a zdaj, v zadnjem mesecu, smo kuharijo obogatili še z redno peko kruha. Mojstrica za to je naša hči.

Prišla je dopoldne zelo razburjena k meni v kabinet in mi povedala, da jo je mama hudo...

»Ljubitelji domačega kruha nimajo težav z gojenjem droži: ko kupijo moko, je drožje že notri, in treba je le še dodajati vodo, da se razživi in razmnoži.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE