Rubrike

Kronika koker koronika (2.): Kdo je potreben na tem svetu in kdo ni

24.5.2020 / 06:05 Komentiraj
Treba bi bilo pregledati zdravstvene kartone ljudi na respiratorjih: ali je med njihovimi obolenji zavedena tudi borelioza?

Pred nami je prva domača knjižna refleksija krize ob korona virusu. Vsestranski intelektualec, pisatelj, prevajalec in publicist Branko Gradišnik se v svoji biografsko-esejistični knjigi Kronika koker koronika s temeljitim premislekom in poglobljeno loteva socialnih, psihosocialnih, zdravstvenih in ekonomskih vidikov korona krize. Danes drugi del oz. odlomek.

Gradišnikova Kronika koker koronika je izšla pri Založbi Pivec, trenutno samo v elektronski obliki. Dostopna je tudi na e-EmkiBiblosu in Kobu ter v Apple Book Storu.

6. aprila ob 6:41

V spominu iz šole mi je ta ura in minuta trenutek, ko je leta 1941 padla prva nemška serija bomb na Beograd …

Zavezniki, združeni v sile Osi, so zdaj zaradi kovida oziroma severnjaške strogosti in južnjaške lahkomiselnosti v vojni. No, vsaj bili so do včeraj, ko je nemška avtoindustrija, berem v dnevniku Il Giornale, sporočila Merklovi, da brez pomoči Italiji ne bo niti nemške ključne proizvodnje. Italija izdeluje...

Branko Gradišnik: »Mimogrede, ena največjih skrivnosti v tej epidemiji mi je, kam ponikujejo toplomeri v naši hiši. Vem, da so nekje v hiši zdaj štirje.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE