Rubrike

Kronika koker koronika (1.): Nikoli ne stopiš dvakrat v isto knjigo

23.5.2020 / 06:05 Komentiraj
»Pandemija po obsegu, silini, učinkih, posledicah presega vse, čemur sem bil kdaj priča. (Resda pa so me vojne zgrešile.)«

Pred nami je prva domača knjižna refleksija krize ob korona virusu. Vsestranski intelektualec, pisatelj, prevajalec in publicist Branko Gradišnik se v svoji biografsko-esejistični knjigi Kronika koker koronika s temeljitim premislekom in poglobljeno loteva socialnih, psihosocialnih, zdravstvenih in ekonomskih vidikov korona krize.

V zapisih, ki so nastajali od 26. februarja do 6. maja, je dnevniško sledil kovidu-19. Pri tem so mu pomagali tudi mnogi prijatelji in korespondentje.

Prvi del knjige je predvsem manična, a tudi humorna upodobitev univerzalne ujetosti zdravstva, medijev, gospodarstva, oblasti in ljudstva v pandemijo. S poglavjem Kaj zmore pes (14. aprila) pa se avtor začne prebijati iz kovidskega obroča na svobodo, kjer je mogoče dihati brez zunanjega in notranjega nagobčnika. Poslej ga ne iztiri nobena reč več. Niti rezultat obeh testov pri dr. Miroslavu Petrovcu ne. Pogruntal je bil svoj recept za telo in za dušo.

Gradišnikova Kronika koker koronika je izšla...

V zapisih, ki so nastajali od 26. februarja do 6. maja, je Gradišnik dnevniško sledil kovidu-19. Pri tem so mu pomagali tudi mnogi prijatelji in korespondentje.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE