Kolumne

Kriza srednjih let: Kako dokazati, da nisi star? V tem je vsa znanost.

31.5.2022 / 06:10 Komentiraj
Razvil sem obrambni mehanizem, da dobim napad migrene, ko zaslišim dojenčkov jok. Če v filmu zajoka dojenček, zamenjam kanal.

“Srebro v lase, zlato v zobe, v jetra svin’c pa jeklo v klin’c …” — tako nekako prepeva naš kantavtor Andrej Šifrer o krizi srednjih let. Ta bolezen moške ponavadi napade, ko dopolnijo 40 let. Morda se zdaj to dogaja malo kasneje. Življenjska doba se podaljšuje, ljudje se pozneje poročajo in imajo otroke kasneje, tako da dopuščam možnost, da se to zdaj dogaja po 45 letu. Kljub temu pa se temu skoraj nemogoče izogniti.

Moj bratranec Peter je svojo krizo srednjih let ženi oznanil takole: “Motor ali pa ljubica!” — “Motor!” je mirno odvrnila žena. In zdaj se vozita po celi Evropi in se imata fajn.

Dejansko pa se nemalo moških odloči za ljubico, saj bi radi sami sebi dokazali, da še niso za v staro šaro in da še zmorejo šarmirati nasprotni spol.

Brez dojenčkov, prosim!

Stranski učinki krize srednjih let so tudi nakupi novih in dragih avtomobilov, jaht, vikendov in podobnega. Pač stvari, s katerimi poskušajo kompenzirat za mlahavost v hlačah.

Še...

”So pa tudi take, ki prikrito sovražijo moške. Saj veste: ločena, samska, zagrenjena, zatežena. Namesto da bi se uredila in si nekoga našla za srečno starost, se raje obda z obrambnim zidom in se dela nedosegljivo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE