Kolumne

Kreganje na Kredarici in kreganje o kreganju na Kredarici

24.8.2021 / 06:10 Komentiraj
Pomilovanja vredni incident in odmevi nanj kažejo, da se politika in civilna družba pogrezata v kužno mlakužo nepomembnosti.

Kreganje na Kredarici in kreganje o kreganju na Kredarici so kisle kumarice za vse letne čase in režime. Ta pomilovanja vredni in bolani, a zgovorni incident in njegove reperkusije kažejo, da se politika in civilna družba pogrezata v kužno mlakužo trivialnosti in nepomembnosti.

Ene in druge sprašujem: a ste normalni?! Ena zoprna protestniška smrklja je nadrla predsednika vlade v situaciji, iz katere se ni mogel evakuirati na varno, ne da bi omenil psihiatrično ustanovo — vi pa govorite bodisi o atentatu ali o svobodi političnega izražanja?!

Kaj je to skratka takega? Mi lahko naštejete eno državo, v kateri je sicer že dolgo brbotajoča hladna državljanska vojna izbruhnila zaradi nečesa tako butastega?

Triglavski Jeti

Prva polovica politično hipersenzibilne Slovenije je ob tem planila v jok in si začela v zgroženo angažiranem obupu zmišljevati svetopisemske zgodbice, kot da je prvorazredna leva razbojnica na sveti gori dejansko

“Zakaj nam gre tako na živce, če se nekdo odloči nadreti predsednika vlade? Zakaj nastane taka drama?”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE