Kolumne

Kreativna destrukcija protestov proti kreativni destrukciji vlade

6.10.2021 / 06:10 Komentiraj
Sredini protestniki niso izbrisali samo parlamentarne opozicije s političnega odra. Izbrisali so tudi petkove kolesarje.

Sreda, 6. 10. 2021. Pričakujemo nov shod. Sredini protesti so dobili status protivladnega dogodka. V katerem potihoma uživajo vsi. Ker je končno nekdo res odločno proti vladi. Ne pa tako kot mevžasta opozicija, ki je v trenutnem družbenem kaosu sploh ne opazimo več. S svojim neodločnim pristopom že prej ni uživala kdo ve kakšnega ugleda. Zdaj pa je tako rekoč nevidna.

Treba je jasno ugotoviti: sredine vstaje so parlamentarno opozicijo naredile socialno in politično skorajda neobstoječo. Izbrisale so jo iz socialne realnosti. Izbrisale so jo s političnega odra. Na tem odru zdaj nastopajo samo še JJ s svojim političnimi, plezalskimi in drugimi eksibicionizmi — in sredini protestniki.

Sredini protestniki pa niso izbrisali s socialnega in političnega odra samo parlamentarne opozicije. Izbrisali so tudi petkove proteste. Ti so zdaj samo še marginalni dogodki. Njihova moč se je raztopila.

Spregledana dimenzija

To je prva resna in povsem spregledana dimenzija sredinih...

“Nihče ne ve, za kaj gre. Sredini protesti so se morda začeli kot proticepilski in proti-PCT protesti. Zdaj pa že združujejo vse, ki imajo poln kufer česarkoli. In kogarkoli. Predvsem pa Janševe diktature. — [Fotografija: Jaka Gasar/Dnevnik]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE