Kolumne

Kraško popotovanje Aleksandre Pivec

26.7.2020 / 06:10 Komentiraj
Zakaj bi bili politiki privilegirani? Kar je dovoljeno njim, je dovoljeno vsem. Slabi vzorci krožijo, se širijo, množijo.

Aleksandra Pivec v svoji za marsikoga moteči in precej nejasni gostobesednosti pozablja, da bi morala biti državljanom za zgled in vzor komuniciranja. Pri tem se je še zapletla v klasično zgodbo z znaki koruptivnega ravnanja. In niti ni prva na tako visoki javni funkciji, ki ji je spodrsnilo. Zato se državljani sprašujemo, ali imajo državni funkcionarji, ki delajo take začetniške napake, slabe, nesposobne svetovalce ali pa jih v občutku svoje vsemogočnosti preprosto ne slišijo. Ali še bolje, nočejo slišati.

Jeza, ki jo je Pivčeva stresala na spraševalca Uroša Slaka, ki je želel od nje slišati, kako je plačala stroške zasebno-službene poti na Kras in v podjetje Vinakras, je presegla politične, protokolarne in diplomatske manire komuniciranja. Lekcija, ki jo je hotela dati Slaku — češ, nisem dolžna pojasnjevati zasebnega življenja —, ni bila prepričljiva niti za državljane niti za profesionalce, torej KPK.

Samo ljudje

Visoki

Maurizio Cattelan: Comedian.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE