Kulumne
#kraljevska družina #harry meghan #Velika Britanija
Kraljica že ve. Nove simpatije kraljevskih superzvezdnikov. Sussex Royal.
Logo 23.01.2020 / 19.31

Smisel monarhije dandanes je zagotovo večji, kot bi bili navadni smrtniki pripravljeni priznati. Še posebej britanske.

Geslo britanske kraljevske družine: »Sram ga bodi, kdor zlo misli.«

Velika Britanija ima posebno mesto na starem kontinentu in si zna tudi izboriti pozornost. Komaj smo se evropski mediji in državljani utrudili preobratov v zgodbi, povezani z brexitom, je svojo medijsko moč spet pokazala britanska kraljeva družina.
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je ena najstarejših in najmogočnejših monarhij in je za Britance sinonim za stabilnost in moč. Kraljica je poglavar vojske in anglikanske cerkve. In ta moč ni samo simbolna, temveč je tudi materialna. Monarh vlada Angliji, Škotski, Walesu, Severni Irski, štirinajstim prekomorskim ozemljem in ozemljem posebne kronske odvisnosti.
Kraljevska družina je pomembna tudi v smislu prihodkov, ki jih generira z njimi povezanimi dogodki in kot turistična atrakcija. Kraljevska poroka je dogodek brez primere in prinese v državno blagajno na milijone funtov. Kraljevski turizem je pomemben vir prihodka za britansko gospodarstvo. 

Družinska nesoglasja

Harry in Meghan sta bila v središču pozornosti že prej — pa tudi zdaj bosta, ko bosta samo še vojvoda ter vojvodinja susseška. Verjetno še več, kot si predstavljamo. Lahko smo prepričani, da jo bosta znala spretno monetizirati. Tudi če vsaj nekaj časa ne bosta smela uporabljati nazivov in ne bosta prejemala javnih sredstev, bo to zanju spodbuda za mnoge aktivnosti, ki jih bosta smela početi. Nekaj nastavkov tega je že videti na spletnem portalu Sussex Royal, ki je prijeten in berljiv in sploh nakazuje, da mlade družine v Kanadi ne čaka mirna prihodnost, temveč razburljiva poslovna pot.
Četudi je bilo sprva videti, da družinska nesoglasja v kraljevski družini majejo smisel njihove tradicije, pa je zdaj že videti drugače. Navidez nepopustljiva kraljica je resda pokazala predvidljivo togost in ohranila trdnost kraljevskih pravil in delovanja. Vendar je obenem pripomogla, da sta dobila kraljevska superzveznika nove simpatije. In tudi takšne simpatije koristijo britanski kraljevskosti.

NAROČI SE
#kraljevska družina #harry meghan #Velika Britanija
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke