Kolumne

Kotalikanje od Smlednika proti Medvodam

27.7.2021 / 06:05 Komentiraj
Deseteroboj: hoja, lauf, skok, met, seks, pičke-mačke, kdo bi vedel, hoja in lej, ne vem… Najbolj univerznalna disciplina.

Z enoletno zamudo so se začele olimpijske igre. (A se to z veliko piše? Urednik, zrihtaj. Ker ne vem.) V glavnem: šport, ki ga jaz najbolj cenim, je dekatlon. Deseteroboj. Deset disciplin, hoja, lauf, skok, met, seks, pičke-mačke, kdo bi vedel, hoja in lej, ne vem… Najbolj univerznalna disciplina. Recimo, da sem to celo nekaj časa treniral.

V 90. letih je bila jako popularna diskoteka Kanu v Smledniku. S prijatelji smo se tistega usodnega dne odločili, da jo obiščemo. Bil je četrtek. Tega se spomnim, ker so imeli ob četrtkih akcije in ugodnosti.

Tisto noč sem morda nekoliko pregloboko pogledal v kozarec in ura je bila hitro štiri zjutraj. V lokalu smo bili samo še jaz in redarji. Ti so me prosili, ali ne bi mogoče prostovoljno zapustil prostore, sicer mi bodo malce pomagali. Pa sem šel, kaj sem hotel.

Težava je bila v tem, da mojih prijateljev, s katerimi sem se pripeljal v Kanu, ni bilo nikjer več.

Na klancu

Saj ne, da bi me namenoma pustili tam — sploh ne. Sam...

“Kje za vraga so očala? Iščeva, gledava, se spustiva prav do dol, kamor sem se prikotalil … — in jih zagledam. Sredi blata. Človeškega, da se razumemo.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE