Kolumne

Kot demokrat, humanist in zaprisežen antifašist sem na strani Ukrajine

14.9.2022 / 06:05 Komentiraj
Mnogi v Putinu vidijo rešitev za svetovne težave. Niso zato fašisti. A naj ti digitalni španski borci še enkrat razmislijo.

Maja 2014, neposredno po ruski okupaciji ukrajinskega Krima, je bil v prelepi baročni palači Liechtenstein City na Dunaju dogodek, ki so mu organizatorji nadeli ime Sveta aliansa. Srečanje, ki so se ga med drugim udeležili Marion Maréchal-Le Pen, še skrajnejša nečakinja svoje skrajno desničarske tete Marine, Aymeric Chauprade, eden vidnejših članov Nacionalne fronte, španski princ Don Sixto Enrique de Borbón-Parma y Borbón-Busset, takratni vrh avstrijske Svobodnjaške stranke Heinz-Christian Strache in Johann Gudenus (znana po svojih počitnicah na Ibizi nekaj let kasneje), Volen Siderov, vodja bolgarske skrajno desne stranke Ataka in po poročanju nekaterih medijev tudi nekaj desničarskih skrajnežev iz Hrvaške.

Zborovanje Svete alianse je financiral ruski oligarh z dobrimi zvezami v Kremlju in v vrhu Ruske pravoslavne cerkve Konstantin Malofejev. V ospredju razprav so bila prizadevanja za obrambo Evrope pred "liberalnimi idejami in homoseksualnostjo v imenu...

Aleksander Dugin, 2007: “Putinovih nasprotnikov ni več. Če obstajajo, so duševno bolni in jih je treba poslati na klinični pregled. Putin je povsod, Putin je vse, Putin je absoluten, Putin je nepogrešljiv.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE