Kolumne

Korona virus razgalja duhovno revščino

18.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Debate, ali je grožnjo kovida-19 treba upoštevati ali pa samo pretiravamo, so zabavne — dokler nam kdo od bližnjih ne zboli.

Koronska realnost je del jeseni, pa četudi mnogi nismo popolnoma verjeli, da se pandemija lahko vrne v tako obsežni obliki. Sama sem zagovornica svobodnih odločitev in zdravega razuma, ki jih moramo v življenju upoštevati. Nasprotovanje ukrepom kot nošenju mask in razkuževanju so sicer del folklore naše družbe, zato jim ne bi posvečala posebne pozornosti.

Pod vtisom uporništva in zarot smo vstopili v pandemično jesen. Razmah okužb in postopno uvajanje karantene v šolah in vrtcih ter domovih za starejše izkazujeta precejšnjo nedoraslost v razumevanju tega, kar mora družba storiti. Strokovnjaki, ki opozarjajo na družbeno solidarnost, so preslišani — tem bolj slišni pa so influencerji, ki se borijo za všečke, odgovornosti pa ne sprejemajo. Sejejo sovraštvo in dvome v resnično nevarnost bolezni.

Zabavno čtivo

Vse te debate so lahko zabavno čtivo, dokler se ne zavemo resnosti stanja. Morda šele takrat, ko nam kdo od bližnjih zboli, ko

»Se lahko upremo strahu? Verjamem, da na razumski osnovi to ni možno.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE