Kolumne

Korona virus razgalja duhovno revščino

18.9.2020 / 06:10 Komentiraj
Debate, ali je grožnjo kovida-19 treba upoštevati ali pa samo pretiravamo, so zabavne — dokler nam kdo od bližnjih ne zboli.

Koronska realnost je del jeseni, pa četudi mnogi nismo popolnoma verjeli, da se pandemija lahko vrne v tako obsežni obliki. Sama sem zagovornica svobodnih odločitev in zdravega razuma, ki jih moramo v življenju upoštevati. Nasprotovanje ukrepom kot nošenju mask in razkuževanju so sicer del folklore naše družbe, zato jim ne bi posvečala posebne pozornosti.

Pod vtisom uporništva in zarot smo vstopili v pandemično jesen. Razmah okužb in postopno uvajanje karantene v šolah in vrtcih ter domovih za starejše izkazujeta precejšnjo nedoraslost v razumevanju tega, kar mora družba storiti. Strokovnjaki, ki opozarjajo na družbeno solidarnost, so preslišani — tem bolj slišni pa so influencerji, ki se borijo za všečke, odgovornosti pa ne sprejemajo. Sejejo sovraštvo in dvome v resnično nevarnost bolezni.

Zabavno čtivo

Vse te debate so lahko zabavno čtivo, dokler se ne zavemo resnosti stanja. Morda šele takrat, ko nam kdo od bližnjih zboli, ko smo v karanteni, ko...

»Se lahko upremo strahu? Verjamem, da na razumski osnovi to ni možno.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE