Kolumne

Korona virus kot strankarska pripadnost

31.1.2021 / 06:10 Komentiraj
Strokovnjaki ugotavljajo, da obstaja močna korelacija med pripadnostjo stranki in spoštovanjem protikoronskih ukrepov.

Že dolgo se sprašujemo, kaj gre pri nas narobe, da število novih korona primerov ne upada tako, kot bi pričakovali glede na sprejete ukrepe, ki se jih bojda precej resno držimo. Po skoraj treh mesecih relativno trdega lockdowna smo namreč imeli sredi januarja več aktivno okuženih kot pa oktobra, ko so nam oblasti sporočile, da smo zaprti.

Razumnega pojasnila za takšno stanje nismo slišali ne od voditeljev ne od medicinske stroke, niti od raziskovalcev trga.

Ob branju članka Corona-Fallzahlen und Politik: Ost-Beauftragter erklärt hohe Inzidenz mit AfD na spletni strani nemške n-tv, ki ugotavlja, ali je širitev korona virusa povezana z vplivom desnih političnih opcij, se mi je sprva zdelo, da sem na pravi sledi. Za Slovenijo nemške ugotovitve ne držijo, so pa izjemno zanimive.

Reichsbürgerji in ezoteriki

Število obolelih za koronavirusom je v mnogih trdnjavah ultra desničarske stranke AfD (Alternativa za Nemčijo) izjemno visoko. Komisar zvezne, sredinske in precej...

»Število obolelih za koronavirusom je v mnogih trdnjavah ultra desničarske stranke Alternative für Deutschland (AfD) izjemno visoko.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE