Kolumne

Korona virus in slovensko pomanjkanje smisla za humor

23.11.2020 / 06:10 Komentiraj
Stanje je resno. Za zjokat, če dodamo domačo politiko. Poležavanje na kavču ni edina rešitev. Lahko pa se še vsaj smejimo.

Namesto da bi po prvem tednu popolne karantene čutili olajšanje zaradi spodbudnih rezultatov zmanjševanja okužb, smo fasali še en teden. Krivulja rasti se ni obrnila navzdol, še manj v tako želeni prosti pad.

Nekaj gre pri nas hudo narobe. O tem modrujemo vsi. Državljani, ki se držimo meril, pa stroka, mediji — in verjetno tudi politika. Le tisti, ki verjamejo v teorije zarote, verjetno vedo, zakaj je tako. Oni tako ali tako vedo vse o tej koroni.

Tako nas namesto veselega, razposajenega decembra tokrat čaka varčen, zadržan, umirjen praznični mesec. Pohajkovanja po trgovinah bo manj. Ozaveščeni se bomo izogibali večjih, nepoznanih družb in ostajali v majhnih družinskih mehurčkih.

Bojazljivci, reve in vsi, ki smo baje zaplankani in nerazgledani in ki nismo intelektualci, bomo seveda v manjšini. Ljubitelji uporništva in zarot ter pametnjakoviči se nam bodo posmehovali in nas kritizirali. Najbolj tisti z družbenih omrežij, ki iz meni še

»Usoda te države je bila v naših rokah. Zbrali smo ves pogum in naredili tisto, kar so od nas pričakovali. Naredili nismo nič. Popolnoma nič. Naš kavč je bil prva bojna linija, potrpljenje pa naše orožje.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE