Kolumne

Korona raj na zemlji: Brez cepljenih Butalcev bo svet bolj pameten

26.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Tako ali tako nas je preveč na svetu. Virus je vzvod, da se prenaseljen, prenatrpan, onesnažen planet Zemlja očisti nesnage.

Dve leti nazaj. Iz kitajskega Wuhana pridejo zaskrbljujoče novice o virusu, ki da povzroča gripi podobne simptome, a je mnogo nevarnejši. Ljudje umirajo zaradi virusne pljučnice, vključno z zdravstvenim osebjem. Države začnejo omejevati letalski promet iz Kitajske, da bi preprečile vnos virusa.

Kdo bi si takrat mislil, da bomo svetovno vojno s tem sovražnikom, poimenovanim SARS-CoV-2 ali kar korona virus, bíli tako dolgo, da te dni vstopamo že v njeno tretje leto. Donald Trump, eden najbolj glasnih nejevernežev, ga je omalovažujoče in žaljivo do Kitajcev poimenoval kar kung flu. Posledica tega trapastega heca je tragična statistika, ki je do danes v ZDA zabeležila več smrti zaradi korone kot pa od španske gripe leta 1918 in 1919, ki je po vsem svetu zahtevala 50 milijonov žrtev.

Brazilski predsednik Bolsonaro, podobne sorte tič kot Trump, je zaradi svoje ignorance in zanikanja virusa žrtvoval 614.000 državljanov. Kar je za ZDA, kjer je številka presegla...

”Danes se borimo že s peto različico virusa, poimenovano omikron. Začeli smo z grškimi črkami alfa, beta, gama, delta, ki so zaradi nevarnosti stigmatizacije zamenjale poimenovanja po državah, kjer so bili najprej sevi odkriti.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE