Kolumne

Korona psihoza deluje. Indoktrinacija je opravila svoje. Vlada pa tudi.

13.3.2021 / 06:10 Komentiraj
Tako imenovano luč na koncu tunela si naj optimisti zataknejo v svoj anus horribilis. Utrujen sem in vsega imam poln kufer.

Že dolgo nisem bil tako živčen ali že kar anksiozen kot včeraj, ko sem čakal, da mi iz zdravstvene firme tistega famoznega privatnika za javni blagor pošljejo mesidž s pozitivnim ali negativnim rezultatom brisa nazofarinksa, šmrc-šmrc. Napovedanih 15 minut se je nazadnje razvleklo na dobre pol ure.

No, zdrav sem ko dren. Pa moj starejši sin tudi. Nimava korone. Vsaj najina testa sta bila negativna. Tako nama je odleglo, da sva si kar dala petko. In za pogum, da sva preživela tisto trisekundno vrtanje po nosu s palčko.

Pa mi je tega bilo treba? V bistvu ne. Testiral sem se, ker sem bil ravno tam (in čakal skoraj eno uro v vrsti). Testirat sem peljal sina, ker se je v njegovem razredu pojavil en primer korone. Tako imenovani rizični stik, ker je bil okuženi sošolec v ponedeljek še v šoli. Zato je ravnatelj cel razred za najmanj en teden spet poslal v šolo na daljavo.

Maskenpflicht

Na test bi peljal tudi mlajšega sina — in ga tudi bom,

“Že dolgo nisem bil tako živčen kot včeraj, ko sem čakal, da mi pošljejo mesidž s pozitivnim ali negativnim rezultatom brisa nazofarinksa, šmrc-šmrc.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE