Kolumne

Korona korenček in plakatna palica: Lepo je ubogati in biti hvaležen SDS

15.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Če vam gre SDS na živce, se vam plakati zdijo smešni. Če ste njen vernik, pa v tem vidite preblisk politične genialnosti.

Plakati, s katerimi je SDS polepila panoje po skoraj vsej Sloveniji — češ, ostanite doma, skupaj bomo premagali korona virus, hvala vsem za požrtvovalnost itd. itd. —, ne morejo nikogar pustiti ravnodušnega. Pa saj ni čudno. In le zakaj bi ga? To je vendar poanta teh plakatov!

Plakati so povsem v skladu s strategijo te stranke — in njen cilj je, da javnost provocira in polarizira. Če vam gre SDS na živce, se vam akcija zdi smešna. Če ste njen vernik, pa boste v njej videli preblisk politične genialnosti.

Svojevrsten dosežek je že to, da te plakate sploh opazimo in o njih celo razmišljamo. Zakaj? Nas je korona virus spravil ob pamet do te mere? Zakaj se ukvarjamo s plakati, katerih komunikacijska vrednost ni niti na nivoju obvestil, da je v Lidlu nekaj znižano? Ali pa je ta pozornost posledica politične in državljanske prenapetosti?

Ne bojte, da se je SDS za te plakate kdo ve kako skeširala. Za tak drobiž ne rabijo finančnih injekcij niti od Viktorja Orbána,...

»Kot ste že najbrž ugotovili, z SDS ni dobro češenj zobati. Tudi če imate prav. Ker oni imajo vedno še bolj prav.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE