Kolumne

Korona kopriva kot jaz ne pozebe: Moja prva doza Pfizer-BioNTech

5.5.2021 / 06:05 Komentiraj
Hvala antivakserjem, nevakserjem, zanikovalcem pandemije, izbirčnim glede cepiva itd. Zaradi njih sem bil na vrsti malo prej.

Včeraj, 4. maja 2021 ob 15:37, sem bil na Gospodarcu cepljen proti koroni. Prva doza. V eni od montažnih izbic brez strehe me je pod kupolo dvorane A v sektorju 3 cepila spodbudna in spretna zdravnica ali medicinska sestra. V levo ramo sem dobil injekcijo mRNA vakcine z nemarketinško nezvenečim imenom Comirnaty (št. serije EX6537), sicer bolj znanega kot Pfizer-BioNTech

Bolelo ni nič. Komarjev pik bi bolj čutil.

Moj kartonček iz mrtvih dreves — s katerim bom izkazoval svoj imunitetni status, ko bom čez tri tedne cepljen še drugič — pa je potem poštempljala dr. med. Karmen Šuštaršič Svetič, specialistka splošne medicine.

Gospa doktor mi je prijazno zabičala, naj le posedim četrt ure v tako imenovani čakalnici (kot pravijo sosednji dvorani), da me ne bi presenetila kaka reakcija in da bi mi po potrebi lahko pomagali. Sam sem namreč hotel kar neučakano domov, čeprav se mi ni zelo mudilo. S kolesom.

50 plus (60 minus)

Na vrsto za cepljenje sem prišel po redni...

“Nisem si mogel kaj, da ne bi naskrivaj posnel vsaj eno fotko za spomin. Table namreč že zunaj opozarjajo, da je ‘fotografiranje strogo prepovedano’.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE