Kolumne

Korona komika: Vloga humorja pri obvladovanju virusa

12.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Vse več je ljudi, ki ne razumejo ali nočejo razumeti heca. Ker so pač taki časi, pravijo. Resni, žalostni, zaskrbljujoči.

Med nami je vse več ljudi, ki ne razumejo heca — ali ga vsaj nočejo razumeti. Ker so taki časi, pravijo. Resni, žalostni, zaskrbljujoči. To sicer ni neres. Res so taki časi.

Pa kaj? Ali bi morali zato ukiniti humor? Ga do preklica prepovedati? Vsaj črnega, robatega, ireverentnega in bogoskrunskega? Ali če nič drugega, neslanega? Uvesti komisije, ki bi presojale dopustnost duhovičenja in pravico prizadetih, da so občutljivi?

Zgražanje, ki ga je povzročila glasbena parodija Okužila si mene »skupine« Germ Over — torej Tilna Artača in Igorja Bračiča s special guest starom Klemnom Slakonjo — to soboto v oddaji Kaj dogaja z Jonasom [Žnidaršičem] na TVS, je pač davek na korona virus. Res bi bilo čudno, če v zvezi s tako huronsko smešnim komadom zateženci ne bi moralizirali.

To niti ni

“Bi morali humor v izrednih razmerah prepovedati? Vsaj črnega, robatega in bogoskrunskega? Ali neslanega?” — [Ilustracija: Albrecht Dürer, Melanholija I; bakrorez, 1514]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE