Kolumne

Korona kodo so mi skenirali samo dvakrat. V bistvu to nikogar ne zanima.

20.8.2021 / 06:10 Komentiraj
V lokalih tega ne preverjajo. Nikoli, nihče, nikjer. Jamrajo pa, kako težko bi jim bilo to delati pod domnevno prisilo vlade.

Danes je 85. dan, odkar sem bil drugič cepljen, oz. 78. dan, odkar je moje digitalno potrdilo o precepljenosti s Comirnatyjem postalo veljavno.

Od začetka sem še nosil naokrog kartonček. Želel sem si ga pokazati kakšni pooblaščeni ali zaradi mene nepooblaščeni osebi ob vstopu na kulturno prireditev ali v lokal — pa me nihče nikoli ni nič vprašal, kaj šele kaj zahteval na vpogled. Sploh ga nisem dajal iz rok, pa je že bil ofucan od prekladanja iz enega predalčka ruzaka v drugega.

Še preden so končno releasali aplikacijo zVem, sem si kodo poskeniral in jo vnesel v Wallet. Kartonček zdaj leži na dnu predala. Sprintano potrdilo, ki sem ga potem dobil po pošti in ga nekaj časa nosil s sabo namesto kartončka, pa tudi že ima oslovska ušesa.

Skratka: nisem štel, kolikokrat sem bil v teh 78 dneh v različnih gostinskih in turističnih obratih in na kulturnih prizoriščih, kjer bi od mene morali zahtevati PCT izkaz. Petdesetkrat najmanj.

Pa vas zanima, kakšen je moj...

Oglejte si ta dva screenshota in ju primerjajte. Levo je digitalno potrdilo v Walletu, desno pa v zVemu. — [Screenshot in montaža: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE